RV - LEARNING THEORY - PART 2 - BOLUM 2

Flowers in Chania

E. Öğrenme Teorisi

1 . Tanımlar :

a. Aşırı çalışma: bireyin öğrenme sistemi aşırı doymuştur ve aşırı çalışan bir kasla benzer şekilde "yakılır" ve stresle parçalanan liflerin dinlenmesine ve yeniden oluşturulmasına izin verilene kadar artık uzayamaz veya büzülemez veya yeni taleplerle yeni elde edilenleri güçlendirir. yerleştirilen kasın üstüne.

b. Özümseme: Asimilasyon, birleşme veya sindirim süreci ile olduğu gibi.

c. Cognitron : Bir cognitron, birbirine bağlanan sinapslarla birbirine bağlanan ve zihnin hatırlama sistemi tarafından uyarıldığında çeşitli alt bölümlerinin birleşik bir konseptini üreten nöronların bir araya getirilmesidir. Her nöron, diğer nöronlarının elemanları ile birleştirildiğinde, bilişin temsil ettiği nihai kavramı üreten genel kavramın bir unsuru ile yüklenir. Bir insan yeni gerçekleri, becerileri veya davranışları öğrendikçe, nöronlar, bağlantı sinapsları kullanımla gittikçe daha fazla güçlendirilen yeni cognitronlarla bağlanıyor.

d. Nöron : "Tüm süreçleri olan bir sinir hücresi . " Zihinsel ve sinirsel süreçlerin görünen temel fiziksel yapı taşı. Nöronlar, cognitronların oluşumundaki temel elementtir ve sinaps zincirlerinin oluşumu veya yeniden düzenlenmesi ile değişen konfigürasyonlara bağlanabilir.

e. Sinaps : Sinir uyarılarının duyulardan, organlardan ve kaslardan beyne ve arkaya bilgi taşımak ve zihinsel süreçleri yürütmek için seyahat etmesi gereken nöronlar arasındaki boşluklar.

f. Öğrenme Eğrisi: uzaktan izleme acemisinin standart başarı-oturum oranının grafik gösterimi. Tipik eğri, ilk denemeden birkaç denemede yüksek başarı, başarıda ani ve sert bir düşüş, daha sonra nispeten yüksek bir platoya ulaşılana kadar kademeli bir iyileşme eğrisi gösterir.

g. İlk Etki : herhangi bir insan faaliyeti ya da "acemi şansı" olarak bilinen bir olgu var.Uzaktan izlemede, bu fenomene sahip olanın başarı oranı hızla düşer sonra psişik işleyişini de ilk girişim, giderek daha ileri eğitim yoluyla inşa edilmesi için özellikle başarılı bir performans olarak ortaya çıkar. Bu etkinin, kalıtsal fakat uykuda olan ilk uyarımdan kaynaklandığı varsayılmaktadır psiko-enerjik işleyiş girişimi ile ilk uyarıldığında "analitik sistemi hazırlıksız yakalayan" psi ileten nöronal kanallar, olduğu gibi, çok az başka sistem Paraziti ile yüksek dereceli işleyişe izin verir. İlk tuhaflık sona erdiğinde, tüm zihinsel işlevleri taramak için yıllarca eğitilmiş olan analitik sistemler, yeni uyanmış sinir yollarını hesaba katmaya ve kontrol etmeye çalışır, böylece artan miktarda maskeleme "zihinsel gürültü" üretir,ya da AOL.

h. Gürültü: Çeşitli yerleşim türlerinin, Eğilimlerin vb. Etkisi. bu, izleyicinin sinyal hattının alımını ve doğru kod çözmesini gizlemeye veya karıştırmaya yarar. Gürültü, izleyicinin geçerli sinyal ile kendi Hatalı İç süreçleri arasındaki farkı doğru bir şekilde tanımasını sağlamak için doğru ve yapısal olarak ele alınmalıdır.

2. Tartışma:

RV metodolojisi için öğrenme teorisi, öğrencinin "yüksek bir noktada bırakması" Gerektiği Fikrine tabidir. Geleneksel olarak, bir becerinin öğrenilmesi ezberci tekrarlamaya odaklanır ve beceriyi tutarlı bir şekilde doğru bir şekilde gerçekleştirilene kadar çok sayıda tekrar eder. Sporda özellikle başarı ile uygulanan öğrenme kuramındaki son gelişmeler eğitim metodolojisi, ezberci tekrarlama kavramının, doğru davranış veya beceriyi geliştirmenin aksine Yanlış performansı pekiştirme eğiliminde olduğunu göstermektedir. "Yüksek bir noktada bırakma" kavramının uygulanmasıyla büyük başarı sağlanmıştır. Yani, bir beceri veya davranış doğru bir şekilde yürütüldüğünde, bu noktada eğitimden uzun bir mola vermek, öğrenme süreçlerinin beyinde kurulmuş olan nörolojik röleleri güçlendirerek doğru davranışı "hatırlamasını" sağlar. doğru prosedürle.

Aşırı çalışma olgusu Çok gerçek bir tehlikedir Eğitim döngüsünde, genellikle izleyicinin öğrenme sistemi tamamen doygun olana ve artık absorbe edemeyene kadar eğitimle ilerlemenin getirdiği eğitim döngüsünde. Bu, sistemin çökmesine neden olur, ki bu aslında psişik olarak işlev görmede tam bir başarısızlıktır. Bundan kaçınmak için, normal uygulama, belirli sayıda gün boyunca günde uygun sayıda seans (her bir stajyerin kapasitesine ve eğitim ve deneyim seviyesine bağlı olarak bir ila birkaç seans arasında) çalışmak olmuştur. (ayrıca bireysel olarak bağımlı) , asimilasyon veya "özümseme" için zaman tanımak için eğitim dönemleri arasında bir işten çıkarma süresi ile. Bu önlemle bile, aşırı eğitim bazen grev yapabilir ve tek çare tamamen bir eğitim işten çıkarma, sonra kademeli bir yeniden giriş. İzleyicinin, uzaktan izleme eğitimindeki performansı hakkında özellikle iyi hissettiğinde monitörü bilgilendirmesi son derece önemlidir, böylece bu yüksek noktada bir eğitim molası başlatılabilir. Bunun ötesine geçmeye devam etmek, aşırı antrenmana kayma tehdidinde bulunur.

Eğitim oturumu sırasında izleyicinin önemli bir "biliş" ya da anlayış yaşadığını fark etmesi ya da izleyicinin durumun böyle olduğunu algılaması durumunda, oturumun burada da durdurulması çok önemlidir. Bu, hem bilişin tam olarak olması için zaman tanır. izleyicinin sistemine ve beraberindeki keşif sevincinin dağılması için olgunlaşmasına.

CRV metodolojisinin altı ayrı aşamada düzenlenmiş olması, bir aşamadan diğerine bir öğrenme ilerlemesi olduğunu ima eder. Bir öğrenci izleyicisinin bir sonraki aşamaya geçmeye ne zaman hazır olduğunu belirlemek için belirli kilometre taşları aranır. Her aşamanın özellikleri bu kriterlerden bazılarını yalnızca o aşamayla ilgili kılsa da, genel kurallar yine de özetlenebilir. Bir izleyici, ilgili tüm sahne öğelerinin kontrolünü ve çoğaltılmasını tutarlı bir şekilde gösterdiğinde ve beş veya altı oturum boyunca "gürültüsüz" (yani, AOL ve yapıdaki diğer sistem dikkat dağıtıcılarını düzgün bir şekilde ele alarak) çalıştırdığında, bir sahne özeti kompozisyonu yazmaya ve bir sonraki aşama için tanıtım derslerine geçmeye hazırdır.

Kompozisyon yazma, CRV eğitiminin önemli bir parçasıdır ve öğrenilen materyalin bir tür entelektüel " nesneleştirilmesi" olarak hizmet eder. Öğrenci denemeleri yoluyla eğitmen, öğrencinin öğretilen kavramları ne kadar kapsamlı ve doğru bir şekilde içselleştirdiğini belirleyebilir.

F. Referans Malzemesi:

1. Theory: Dixon, Norman, Preconscious Processlncj , New York: Wiley, 1981.

2. Learning Theory:

a. Fukushima, K. and Miyake, S., "A Self-organizing Neural Network with a Function of Associative Memory: Feed-back Type Cognition, " Biological Cybernetics , 28 (1978), pp. 201-208.

b. Fukushima, K. "Neocognltron : A

Self -organizing Neural Network Model for a Mechanism of Pattern Recognition Unaffected by Shift In Position, " Blolocrlcal Cybernetics , 36 (1980), pp. 191-202.

c. Linn, Louis, "The Discriminating Function of the Ego," Psychoanalytic Quarterly , 23 (1954), pp. 38-47.

d. Shevrln, H. , and Dlckman, Scott, "The Psychological Unconscious : A Necessary Assumption for All Psychological Theory?" American Psychologist F vol. 35, no. 5 (May 1980), pp. 421-434.

e. West lake, P.R., "The Possibilities of Neural Holographic Processes within the Brain, " Kybernetlc , vol. 7, no. 4, pp. 129-153.

not:bu yazı "CIA Remote Viewing Manual" belgesinin bir kısmının çevirisidir

CIA Remote Viewing Manualhttps://archive.org/details/pdfy--9LuAz4--whBqIcg/